A maximális immunerősítés?
Elkészítettük 2022.-ben az esztendő extra téli finomságát, mely vegyszer-, adalékanyag-, és tartósítószermentes egyben: Naspolya lekvár az igazi ínyencek kedvére.
Ebben az évben fáink szép termést hoztak. A naspolya szüret október végére, november elejére datálható. A szedéssel meg kell várni az első fagyokat, nagyszüleink úgy tanították, akkor lehet szedni, akkor lesz finom, ha megcsípte a dér. Az ekkor leszedett gyümölcs még kemény, de szellős, hűvös helyen tárolva megpuhul (szottyos lesz), fogyasztásra alkalmassá válik. A leszedett gyümölcsöket folyamatosan forgatjuk és válogatjuk, az egyedi érésnek megfelelően. Lekvárunkba csak a tökéletesen érett és hibátlan gyümölcsök kerülnek.
Ez a küllemében nem túl impozáns gyümölcs mégis manufaktúránk egyik büszkesége.