Kislány koromtól nálunk mindig volt itthon rebarbara. Anyai nagymamám, amikor nekünk sütött, rendkívüli módon tudta elénk tárni ezt a csodás növényt.
Bár a rebarbara zöldség, mégis gyümölcsként bánunk vele. Pitékhez, süteményekhez használják, de kedvelt vegyeslekvár társa a földieper is.
A rebarbarának igen magas a B-, A-, C-, E-, K-vitamin tartalma, gazdag ásványi anyagokban, mint a kálcium, kálium, cink és a vas. Bővelkedik antioxidánsokban, valamint élelmirostforrás is.
Magas a víztartalma, így szuper szomjoltó., de emellett nagyon alacsony a kalória- és szénhidráttartalma, így fogyókúrázóknak ideális.
A rebarbara lekvár savanykás íze miatt, csak minimális cukrot tartalmaz, hiszen a túlcukrozás pont ellenkező hatást váltana ki.
Tartósítószer-, adalékanyag-, glutén-, tej-, tojás mentes, vegán termék.